1200 g
kokosflingor (spara någon matsked till garnering)
11 förp
sötad kondenserad mjölk à 397 g
1200 g
mörk choklad
12 tsk
neutral olja (solros- eller raps-)
1100 g
smör 1,5 dl strösocker 1 dl muscovadosocker 1 krm äkta vaniljpulver 2 ägg 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 krm salt 200 g kokosflingor (spara någon matsked till garnering) 1 förp sötad kondenserad mjölk à 397 g 200 g mörk choklad 2 tsk neutral olja (solros- eller raps-)Börja med att baka din kladdkaksbotten. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten tillsammans med smält smör och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad). Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna. Ställ kladdkakan i kylskåpet för att svalna helt. Ta ej bort kanterna på bakformen utan låt den sitta kvar tills du är klar med alla steg i receptet. Kokosfyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop kokosflingor med kondenserad mjölk. Fördela den på kladdkakan så snart kladdkakan svalnat helt. Ställ tillbaka i kylskåpet. Smält mörk choklad och blanda i den neutrala oljan. Låt svalna i rumstemperatur, den ska tjockna men fortfarande vara rinnig när det där dags att hälla den över kokosfyllningen. Garnera chokladen med de sparade kokosflingorna. Låt kakan stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt innan du lossar på bakformens kanter och serverar.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm och chokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.