Semmelkladdkaka – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1100 g mandelmassa
  • 12 tsk kardemummakärnor
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 13 st ägg
  • 12 1/2 dl Kungsörnen ekologiskt vetemjö
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 krm salt
  • 175 g mandelflagor
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 Florsocker
  • 1 Smör till formenSå här gör du 30 minuter Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min. Låt kakan svalna. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna. Vispa grädden lätt. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Klart att servera! Spara recept 10 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 6164

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.