I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Då fick jag idéen att istället göra en kaka med päron och kardemumma. Kakan tog jag sedan med mig till ett styrelsemöte och den verkar ha varit uppskattad
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. Den här saftiga kakan är gjord helt i en stekpanna med högre kanter, eller i en så kallad Happy Pan med en fyrkantig form
Kladdig banankaka med saffran. Smält smöret, med saffranet i, och låt det svalna av något. Jag ville att min skulle vara lite kladdig i mitten, så jag lät den inte gå heeeelt färdigt, men känn med en sticka så att den åtminstone är torr halvvägs in mot mitten för att den ska bli hyfsat färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.