Ät och NJUT. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. 1Mät upp ägg och strösocker i en bunke. 1Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. 1Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. 1Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärmeoch rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter. 1När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg
Häll smeten i en rund och smord form med löstagbar kant om du vill ha tårtbitar eller ien fyrkantig form klädd med bakplåtspapper om du vill skära fyrkantiga bitar
Häll av på en tallrik och låt svalna. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min
Just den här kladdkakan har jag funderat på att göra länge, jag har haft en burk med karamelisserad mjölk ståendes i skafferiet ett bra tag nu och aldrig tagit mig tid till att göra just den här kladdkakanmed kola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.