Ambitionsnivån i köket har under denna månad varit relativt låg. När jag gick in i mitt arkiv, hittade jag denna långlagade fläskkarrén från fredagen den 31 januari, då jag tillsammans med mina matkreatörsvänner firade kinesiskt nyår. 2-6 stjärnanis (beroende på hur färska och aromatiska du använder). 2 tsk kumminfrön. 2 kanelstänger. 1,2 kilo fläskkarré. 2. Värm på kastrullen, och låt marinaden sjuda i 15-20 minuter. 2-6 stjärnanis (beroende på hur färska och aromatiska du använder). 2 tsk kumminfrön. 2 kanelstänger cirka en tumme färsk ingefära, skalad och skivad. 2. Värm på kastrullen, och låt marinaden sjuda i 15-20 minuter 3
Lägg bröden under en fuktig bakduk/kökshandduk när de är färdiga så de håller sej mjuka. Håkans Chiligryta 4 port1 kg picnicbog1 gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade1 röd paprika, grova bitar200 g rotselleri, tärnad2 morötter, slantade2 tsk sambal, eller mer om du vill ha mer hetta1 msk paprikapulver1 burk körsbärstomater2 burkar borlottibönor40 g mörk choklad, finriven3-4 msk tomatpuré3 dl rött vin, funkar bra med matlagningsvin4 msk kalvbuljong1 skvätt vodkamaizenaredningSkär bogen i grytbitar och fräs dom i smör och olja i en stekpanna, lägg över bitarna i en stekgryta. Låt grytan sedan sjuda 20-30 minuter. Tortillabröd 12st2½ dl vetemjöl21/4 dl grahamsmjöl½ tsk salt½ tsk bakpulver2 msk rapsoljaca 1 dl vattenBlanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en skål. Dela degen i 12 bitar som du lägger under en fuktad bakduk/kökshandduk så de får vila ca 15 minuter. grädda i en torr stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.