Tillsätt smör- och mjölblandningen klickvis i buljongen tillsammans med ett par dl av grädden. Koka upp såsen under ständig vispning och tillsätt resten av grädden
Servera rödspättan med kall fisksås eller varm citronsås och kokt potatis. Stek så många fiskar som får plats i taget i stekpannan, lägg sedan på en ny klick smör och upprepa tills all fisk är stekt
Aromerna från löken började sakterligen sprida sig i köketoch långt utanför fläktens breddgrader. Nu var det förvisso igår som matlagningen gick av stapeln men då köksfläkten är dålig känns det nu som det ligger ett skikt av stekt fisk i stora delar av lägenheten
Idag serverar jag denna tillsammans med en len vitvinssås, räkor och små smörstekta champinjoner. Slå på ett par matskedar vitt vin och täck med smörat papper
Servera rödtunganmed såsen, kokt pressad potatis och gärna lite grön sparris. Härlig plattfisk fylld med skogens gula guld och serverad med en underbart krämig vitvinssås, det kan inte bli mycket bättre än så
Smaka av med salt och peppar. salt och nymalen vitpeppar. Lägg ut fiskfiléerna med f d skinnsidan nedåt. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med några blad basilika
Servera bergtungan tillsammans med lättbrynt sparris, soltorkade tomater och blomkålspuré. Salta och peppra filéerna på båda sidor och lägg en klick räkröra på övre delen av fisken och rulla ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.