Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre. Det bästa av allt är att degen jäser i kylen över natten och sedan bakas ut på morgonen - perfekt till helgfrukosten
Ännu ett brödrecept från Mitt kök. Brödet är godast varmt eller ljummet. 1 bröd. -Mama Skogly ♥ 1 bröd. En sconesvariant som Anette fixat till midsommarbuffén
se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook. Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid
Lägg brödet i en skål som du har klätt med bakplåtspapper. Lägg brödet med skarven neråt. Sikta vetemjöl över toppen på brödet och snitta eventuellt med en vass kniv eller rakblad
Här har vi ett bröd som det bara sa slurp. Brödet blev saftigt och luftigt med en härlig skorpa. Bröden innehåller väldigt mycket gluten, men är helt fria från laktos
Häll i mjölk- och smörblandningen. Originalreceptet på degen till dessa mjuka och saftiga limpor med lingonsylt kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red)
Jag var sugen på att baka lite bröd så jag rörde ihop det här lantbrödet. Idag är jag glad över att jag gjorde det för annars hade jag ju inte kunnat baka detta läckra bröd
Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Receptet kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Täck bröden med en bakduk och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Jag skulle tro att 40 - 45 minuter kan vara lagom innan du stänger av ugnen
I originalreceptet (som jag tyvärr helt har glömt bort vart jag har fått tag i) bakades degen ut till fyra limpor, men jag valde istället att trycka ut min deg i en mindre långpanna och sedan dela brödet i fyra delar efter gräddningen
- ans dag. I kväll tänkte jag bjuda min älskade make på en god middag, bestående av någon form av soppa samt detta välsmakande bröd, som dagen till ära är bakat i en hjärtform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.