M

M

Khobz - marockanskt bröd

Khobz - marockanskt bröd

Lös jästen i fingervarmt vatten tillsammansmed salt, socker och olja i en stor bunke eller matberedare
Marockansk färsgryta.

Marockansk färsgryta.

1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 1 röd paprika 1 orange eller gul paprika 1 msk färsk riven ingefära 1 1/2 msk olivolja 500 g nötfärs 2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk kanel 1 tsk flytande honung 3 msktomatpuré 2 burkar. 1 msk färsk riven ingefära. 1 1/2 msk olivolja. 2 tsk spiskummin. 3 msktomatpuré
Marockansk kikärtssallad

Marockansk kikärtssallad

Det marockanska köket är ett av mina favoriter, jag bara älskar blandningen av sött och kryddigt, och alla färgglada grönsaker so ofta används
Marockansk rotfruktsgryta

Marockansk rotfruktsgryta

Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Servera grytan medmatyoghurt och bröd

Marockansk äppeldryck

Mia Veronica Pa. Skala och klyfta äpplena, lägg de i mixern. Häll i socker o lite mjölk. Mixa till jämnsmet
Marockansk kyckling och citruscouscous

Marockansk kyckling och citruscouscous

Jag har provat lite olika märken och couscous av märket Dari är min favorit. I denna variant kryddar man couscousen med kryddgrönt och bitar av citron, vilket blev väldans gott
Marockansk rödbetssallad

Marockansk rödbetssallad

Rödbetor i sallad är inte ovanligt i Marocko och det serveras gärna ihop med bulgur. Här kommer ett recept på en marockansk-liknande rödbetssallad, smaksattmed citron, spiskummin och persilja
Marockansk Gurksallad

Marockansk Gurksallad

Blanda sammansamtliga ingredienser. Låt stå i kylskåp i ett par timmar för att mogna. färsk mynta. 2 dl mager naturell yoghurt. 2 msk finhackad
Marockansk gryta

Marockansk gryta

Förra julen fick jag tidningen Hälsa i julklapp, så den dimper ner i min brevlåda en gång i månaden. Jag skulle dock inte välja tidningen själv då jag tycker att den har blivit mer fokuserad på vikt och dieter de senaste åren, den var bättre förr tycker jag, då var det merom hälsa såsom vegetarisk kost, alternativmedicin osv
Marockansk sallad

Marockansk sallad

Till lunch idag blev det en av mina favoriter i kategorin marockansk sallad. Det är egentligen en förrätt som ofta serveras innan grillad kyckling eller fisk medpommesmen den funkar lika bra precis som den är också
Marockansk  efterrätt

Marockansk efterrätt

Efterrätten på minmarockanska bloggfest. Frisk och god fruktsallad, perfekt med en lätt efterrätt när man redan var ganska så mätt
Marockansk rissallad

Marockansk rissallad

Jag vet faktiskt inte omman verkligen brukar tillaga sådan rissallad i Marocko, men hårdkokta ägg som garnering förekommermycket ofta, och risröra med tonfisk och ägg är mycket populärt i norra Afrika
Marockansk linssoppa

Marockansk linssoppa

Linser är goda, nyttiga och mycket lättlagade, särskilt de linserna som inte behöver blötläggning. Numera finns även delikatesslinser i form av de små Puylinserna eller Belugalinserna som likt de röda linserna inte heller behöver blötläggas
Marockansk auberginesallad med gröna bönor och apelsindressing

Marockansk auberginesallad med gröna bönor och apelsindressing

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Auberginesallad 2 dl quinoa 100 gram ruccola 0,5 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 1 st aubergine 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 380 gram kikärtor , kokta 1 msk olivolja 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk salt 1 tsk honung , uteslut eller byt mot agave för veganskt 225 gram haricots verts Apelsindressing 1 st apelsin , skal och saft 2 msk olivolja 1 tsk senap , grovkornig 2 krm salt 2 krm svartpeppar , malen Köp receptet Näringsvärde Kcal. 16 gram Fett. 16 gram Kolhydrater. 64 gram
Marockansk köttfärs i pitabröd

Marockansk köttfärs i pitabröd

Bryn färs, lök och squash i smör i en stekpanna. Låt den koka några minuter. Servera färsröran i pitabröd med sallad, tomat, mango chutney och gräddfil
Marockansk vegetarisk gryta

Marockansk vegetarisk gryta

Skala morötter och lök. Skär löken i grova bitar och morötterna i breda bitar på snedden. Slå på vatten, buljongtärning och tomaterna
Marockansk sallad

Marockansk sallad

Efter en helt underbar semester i Marockamed tur till Marrakech och ut till Saharaöknen är jag inspirerad av det marockanska köket
Marockansk vegetarisk gryta

Marockansk vegetarisk gryta

Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i bitar. Värm oljan i en stor kastrull. Stek försiktigt lök och vitlök ett par minuter, utan att de tar färg