Jag har provat lite olika märken och couscous av märket Dari är min favorit. I denna variant kryddar man couscousen med kryddgrönt och bitar av citron, vilket blev väldans gott
Rödbetor i sallad är inte ovanligt i Marocko och det serveras gärna ihop med bulgur. Här kommer ett recept på en marockansk-liknande rödbetssallad, smaksattmed citron, spiskummin och persilja
Förra julen fick jag tidningen Hälsa i julklapp, så den dimper ner i min brevlåda en gång i månaden. Jag skulle dock inte välja tidningen själv då jag tycker att den har blivit mer fokuserad på vikt och dieter de senaste åren, den var bättre förr tycker jag, då var det merom hälsa såsom vegetarisk kost, alternativmedicin osv
Till lunch idag blev det en av mina favoriter i kategorin marockansk sallad. Det är egentligen en förrätt som ofta serveras innan grillad kyckling eller fisk medpommesmen den funkar lika bra precis som den är också
Jag vet faktiskt inte omman verkligen brukar tillaga sådan rissallad i Marocko, men hårdkokta ägg som garnering förekommermycket ofta, och risröra med tonfisk och ägg är mycket populärt i norra Afrika
Linser är goda, nyttiga och mycket lättlagade, särskilt de linserna som inte behöver blötläggning. Numera finns även delikatesslinser i form av de små Puylinserna eller Belugalinserna som likt de röda linserna inte heller behöver blötläggas
Bryn färs, lök och squash i smör i en stekpanna. Låt den koka några minuter. Servera färsröran i pitabröd med sallad, tomat, mango chutney och gräddfil