Jag gillar små småkakor - därav den pyttelilla storleken. Ja, inte vet jag om de kommer från Bryssel, men de heter ju Brysselkex - så man får väl anta det
Jag testade att baka smörgåskex i går kväll och de blev jätte goda. Med smör och en skiva ost eller varför inte till ostbrickan och det där glaset med rött
Skär kylskåpskallt smör eller margarin i små bitar. Tillsätt sesamfrön, linfrön, solroskärnor, sirap, salt, kummin, rågmjöl och nästan allt fullkornsvetemjöl, spara ca 1/4 dl av vetemjölet till utbakningen
Här har du ett busenkelt recept på små ljusa kex som passar perfekt till ostbrickan eller te-fikat. De innehåller bara 3 ingredienser och tar ca 15 min att fixa
Blanda alla ingredienserna till kexen i en stor skål, och knåda till en fast deg. Dela degen i 2 klumpar och rulla ut dem på bakplåtspapper, så tunt som möjligt
Ikväll ska jag hem till en vän och spela sällskapsspel. Det bestämdes att vi skulle ta med tilltugg så jag tänkte att det vore schysst att baka lite kex och ta med
Gör kexen själv så blir de både godare och nyttigare. Ingredienserlite jäst (1/8 paket)vatten (1-2 dl)olivolja (ganska rikligt)fint rågmjölhavregrynvetemjölörtsaltrosmarinfrön (exempelvis sesam- och linfrön)havssalt (med rosmarin i mitt fall)Blanda ut jäst i vatten
Sätt ugnen på 175 C. Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvispens vispar. Sikta ner mjöl och Maizena och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.