Till nyår bakade vi de goda frökexen, inte alls krångligt och de blev både fina och goda. Denna härliga kokbok som jag hittade på biblioteket, igen, jag hade haft den hemma förut och jag borde köpa boken till min kokboksamling
Mixa ihop alla torra ingredienser och tillsätt olja och yoghurt medan du mixar. )Pepparkex1 c fullkornsmjöl2 msk bjäst1 msk svartpeppar [det blev riktigt pepprigt så är du klen så ta lite mindre. )]3/4 tsk salt1/2 tsk senapspulver2 msk olivolja4-6 msk växtyoghurt [så du kan forma en bra deg]Värm ugnen till 175°c
Lchf Kextill ostbrickan. Har sök och funnit två förslag på kex man kan baka med nötter eller frön. Båda recepten kan man byta ut mandel till frön istället, så valet är fritt
Följande behövs till dessa kex. Mixa osten med persiljan och hackat smör, blanda de andra torra ingredienserna och knåda ihop allt ordentligt tills degen blir fast och fin
Men jag varnar er, det här är smått beroendeframkallande och jag dras som en magnet till kylen var och varannan minut och måste bara skära upp en bit av den smakrika rullen och ösa på med en riktigt tjock skiva ost, jamen det är bara så smarrigt
Idag bjuder jag på en god marmelad att njuta av till ostbrickan. Jag hade alltså några päron och ett par kiwi i fruktskålen som började se anskrämligt åldriga och skrynkliga ut, så jag insåg att det krävdes snara och drastiska ingrepp innan de helt skulle gå fruktdöden till mötes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.