Ja, inte vet jag om de kommer från Bryssel, men de heter ju Brysselkex - så man får väl anta det. )Brysselkex 4,5 dl vetemjöl1 dl socker2 tsk vaniljsocker200 g smör1/2 krm finmalen svartpeppar0,5 dl sockernågra droppar karamellfärg i valfri kulörGör så här Blanda samman 4,5 dl vetemjöl, socker, vaniljsocker och svartpeppar i en skål eller i matberedaren
Här har du ett busenkelt recept på små ljusa kex som passar perfekt till ostbrickan eller te-fikat. Jag tycker att recept på glutenfria kex ofta innehåller hela fröer, vilket är gott men ibland blir jag sugen på något mer fint och mindre grovt
. Det enkla är ofta det godaste, precis som i fallet med den här potatisen. Jag hade lätt kunnat äta en måltid bestående av just de här gyllene potatisarna som fått rostas i ugnen med massor av olivolja, vitlök och örter
Gör kexen själv så blir de både godare och nyttigare. Ingredienserlite jäst (1/8 paket)vatten (1-2 dl)olivolja (ganska rikligt)fint rågmjölhavregrynvetemjölörtsaltrosmarinfrön (exempelvis sesam- och linfrön)havssalt (med rosmarin i mitt fall)Blanda ut jäst i vatten
Sätt ugnen på 175 C. Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvispens vispar. Sikta ner mjöl och Maizena och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.