Ja, inte vet jag om de kommer från Bryssel, men de heter ju Brysselkex - så man får väl anta det. )Brysselkex 4,5 dl vetemjöl1 dl socker2 tsk vaniljsocker200 g smör1/2 krm finmalen svartpeppar0,5 dl sockernågra droppar karamellfärg i valfri kulörGör så här Blanda samman 4,5 dl vetemjöl, socker, vaniljsocker och svartpeppar i en skål eller i matberedaren
Här har du ett busenkelt recept på små ljusa kex som passar perfekt till ostbrickan eller te-fikat. Jag tycker att recept på glutenfria kex ofta innehåller hela fröer, vilket är gott men ibland blir jag sugen på något mer fint och mindre grovt
Gör kexen själv så blir de både godare och nyttigare. Ingredienserlite jäst (1/8 paket)vatten (1-2 dl)olivolja (ganska rikligt)fint rågmjölhavregrynvetemjölörtsaltrosmarinfrön (exempelvis sesam- och linfrön)havssalt (med rosmarin i mitt fall)Blanda ut jäst i vatten
Jag har länge velat göra egna kex, men jag har liksom aldrig kommit mig för. Åter till kexen. Jag ska även vara ärlig nog och säga att kexen inte är någon smaksensation, då det endast innehåller frön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.