Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). 2 – 3 dl rödvin. 8 – 12 potatisar. 2 morötter. Ställ in grytan i en kall (OBS) ugn, ställ in ugnen på 250° och stek i 1,25 – 1,5 timme. lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). 12 potatisar 2 morötter
Den hade nog kunde legat ett par år till, men tillsammans med maten blev det en lyxig söndagsmiddag. I påskas gav jag mig av till en lammgård i Kåseberga (läs om det här) för att köpa lamm direkt från gården
2-2,5 kg hel lammstek med ben. 12-3 dl vitt vin, eller vatten. 12 gula lökar. 12 citroner. 12-2,5 kg hel lammstek med ben 1 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta) olivolja 5-6 klyftor vitlök havssalt svartpeppar ur kvarn 2-3 dl vitt vin, eller vatten 2 gula lökar 2 citronerSätt ugnen på 250 grader. Häll i ungefär 2-3 dl vitt vin eller vatten. Ställ in köttet i mitten av ugnen och stek i 20-25 minuter tills steken fått färg. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader och låt steka till en innertemperatur på ca 62-65 grader, ös steken med stekskyn ett par gånger under tiden
2. Ingredienser1 lammstek (helst bakre benet) 2 kg6-7 stora vitlöksklyftor1 glas vitt vin1 kopp vattenca 50 ml olivolja / solros2-3 kvistar rosmarin (frivilligt)2-3 kvistar färsk mejram (tillval)saltpepparFramställningsmetodMassa tvätta väl och torka med en kökshandduk. Täck pannan med aluminiumplåt och fyllning i förvärmd ugn vid 200 ° C för 1h30min. Efter de senaste 30 minuterna, avslöja och potatis massa fack och låt brunt i ytterligare 20-30 minuter. Överdriv inte med rosmarin och mejram deoarce har en stark smak som kan täcka smaken av lamm 15 minuter gräddningstiden. 1 lammstek (helst bakre benet) 2 kg
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
För omväxlings skull så är det inte lammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skriv in lammstek i sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har vi istället lammskivor och dom kommer från bogen
Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm. Sätt ugnen på över- och undervärme 200°. 1 kg lammkött. 2 st gula lökar. 2 st vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 2 tsk spiskummin. 2 st morötter. 2 st squash
- Tag olika köttstycken av får/lamm, tex, en hel fårsadel (karré),lårbenstek (fårfiol), eller bara läggen, salta och peppra lätt ochgnid in köttbitarna med allehanda örter, timjan, rosmarin, körvel,libbsticka och vitlök, ge köttstyckena också lite god olivolja, somen sista smörjelse, packa därefter in allting i ordentligt medaluminiumfolie och sätt det över i den föreldade jordugnen
Kör blomkålen till ris i mixer. Till påsk brukar det bli fisk och skaldjursbuffé eller lamm. I år satsade jag allt på lamm och är sjukt nöjd med mitt beslut
Finhacka gullöken och 2 stycken vitlöksklyftor. Lägg i lammet och ge färg på ganska hög värme, sänk värmen och vänd i löken och harissan, låt sjuda på låg värme i minst 2 timmar, häll på lite vatten så fort det verkar torrt, det skall alltid finnas vätska i botten. 1 kg lammben i bitar. 2 msk harissa (styrka efter smak)
Stek mitt i ugnen tills köttet är riktigt mört, 2–21/2 timmar. 1,5 kg lammrygg. 2 st morötter. 2 st gula lökar. 2 st burkar hela tomater. 2 dl vatten. 2 tsk mynta. 2 burk stora vita bönor
Lammstek med fördel. Jag älskar en vällagad stek. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Mixa getosten med créme fraiche och ställ i kylen. Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Mixa ost med yoghurt till en slät kräm, smaksätt med klippt krasse. Sätt ugnen på 125°. 500 g lammytterfiléer. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv. 200 g getost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.