Jag har aldrig ätit den på plats i Ryssland men jag har varit en del i Polen och där snappat upp att man serverar bakad potatis med smetana och honung och det passar perfekt till denna rätt
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Biff med bambuskott och champinjoner (4 portioner). 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff). Skriv ut 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff)
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis
När vi ändå skulle äta bakad potatis till middag så passade jag på att göra en röra till. Bakad potatis med kycklingcurryröra2 kycklingfiléer3 dl gräddfil3 msk majonnäs3 tsk curry1/2 tsk salt1 dl purjolök1/2 röd paprika1/2 burk majsSmörGrillkryddaIsbergssalladRostad lökSkölj potatisen och stick hål i den med en provsticka
Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariska biffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
. Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biff med bambuskott. Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version på biff med bambuskott som är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.