Ursprungligen kommer det tydligen från en av deras läsare, Monai Grästorp. Jag googlade på blåbärskaka och hittade det här receptet hos Hemmets Journal
mandelmjöl för glutenfritt. sötströ för sockerfritt. 1Rör ihop smör, mjöl och socker tills en formbar deg. 1Rulla runda bollar som du sedan trycker ut i en muffinsform. 1Lägg i blåbär och toppa eventuellt med lite extra smuldeg. 1Grädda i ugnen ca 7-10 minuter
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivadvitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör sedan ner mjölblandningeni äggsmeten. Häll smeten i formen. Hyvla tunna smörskivor över smeten (använd osthyveln)
Denna kakan bakas i en brödform och man kan välja de bär man gillar bäst. Mjukseg blåbärskaka,. Nu är det ju blåbärstider så passa på att ge er ut en runda i skogen, kanske hittarni en och annan svamp också om ni har tur
Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsockeri smöret. Blanda till en slät smet. Häll smeten i långpannan. Låt kakan svalna under långpannan och skär den sedan i rutor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.