Blanda ner nästan allt mjöl tillsammans med bakpulvret och börja arbeta till en deg. Avsluta med att arbeta in det rumsvarma smöret och arbeta till en smidig deg
Blandade nutella med mandelmassa och hällde i lite mjölk så den skulle lösa upp sig, blev asgött. Hon penslade bullarna med ägg men när jag gjorde det tyckte jag de blev så mörka så skipppade det på min andra plåt bullar
Fyll dem med mandelmassa och vispgrädde, pudra till sist över lite florsocker. Rulla ut 20 st runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och grädda bullarna 8-12 minuter till de är gyllenbruna
Blanda jästen med de torra ingredienserna. Pensla med ägg och strö över hyvlad mandel. Blanda kokosmassan med vatten till spritsbar konsistens och fyll de delade bullarna med smeten
De flesta som jag lärt känna här i Köln är svenskar som lever tillsammans med en tysk/tyska. Och så ser jag hennes recept på karlsbadersemlor (ur "Sötebröd från Brunkebergs bageri" av Heléne Johansson) och inser att jag bara måste prova det
Skär den kalla tårtbottnen i två delar och lägg ihop dem medmockagrädde emellan. med kokos. Smält smöret i en kastrull och koka upp hastigt med mjölken
Jag passar därmed på att dela med mig av det bästa Semelreceptet jag hittills har stött på, ett uns bättre än Karlsbadersemlorna som jag tidigare skrivit om
Vispa mockagrädden fluffig och servera till kakan tillsammans med blåbären. Smält mjölkchoklad och smör tillsammans i en plastbunke på medeltemperatur i mikrovågsugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.