Himmelsk mandeltårta med mockagrädde! En fantastisk dessert att servera och gästernas favorit. Vuxna smaker av kaffe och mörk choklad. Kombinationen mellan mandelbotten och mockagrädden är lysande!
10
bitar
smör eller margarin till formen
500 g
mandelmassa
3
äggvitor
2 1/2 dl
vispgrädde
1 tsk
snabbkaffe /pulverkaffe stött
1 msk
florsocker
2 tsk
vaniljsocker
50 g
mörk choklad
ev hallon till garnering
Beskrivning
Sätt ugnen på 175˚C.
Rita upp 2 cirklar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter (för 10 bitar). Smörj dem med matfett och lägg på plåtar.
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitorna. Bred smeten i cirklarna på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna lite innan de lossas.
Öppna timer: 15 minuter
Vispa grädden tjock, blanda den med kaffe, flor- och vaniljsocker. Skär flisor av chokladen.
Bred grädden mellan och ovanpå bottnarna. Strö på chokladen. Låt tårtan stå kallt någon timme innan den serveras.
Förvara mandeltårtan i kylskåp fram till servering. (Ett tips är att använda passare, eller om man har en tallrik med ungefär så stor diameter så kan man rita efter den
Garnera med rostade mandelspån och låt mandeltårtan stå i kylskåp några timmar. Lägg den ena botten på ett fat, bred över hälften av smörkrämen, på med den andra botten och resten av smörkrämen
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp
Först har vi en mandelbotten smaksatt med lite bittermandelarom (mazarinsmak), som är toppad med vispad grädde (som jag smaksatt med lite vanilj och sötströ), och sedan dekorerad med massor av bär
Det kanske hade varit annorlunda om jag hade orkat rosta mandelflarn och dekorerat med, men jag har fortfarande lite svårt att tugga sånt som mandelflarn
Det kan väl vara värt att fira med en specialdesignad tårta. Kläm fast ett bakpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, smörj lätt runt kanterna, och häll i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.