Mandeltårta med mockagrädde
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mandeltårta med mockagrädde

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • källa ica.se
  • Himmelsk mandeltårta med mockagrädde! En fantastisk dessert att servera och gästernas favorit. Vuxna smaker av kaffe och mörk choklad. Kombinationen mellan mandelbotten och mockagrädden är lysande!
  • 10 bitar
  • smör eller margarin till formen
  • 500 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk snabbkaffe /pulverkaffe stött
  • 1 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad
  • ev hallon till garnering

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175˚C.

    Rita upp 2 cirklar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter (för 10 bitar). Smörj dem med matfett och lägg på plåtar.

    Riv mandelmassan och blanda den med äggvitorna. Bred smeten i cirklarna på bakplåtspapperet.

    Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna lite innan de lossas.
    Öppna timer: 15 minuter

    Vispa grädden tjock, blanda den med kaffe, flor- och vaniljsocker. Skär flisor av chokladen.

    Bred grädden mellan och ovanpå bottnarna. Strö på chokladen. Låt tårtan stå kallt någon timme innan den serveras.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.