Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok. Blanda mandelmjöl, strösocker, vaniljsocker med lite i taget av smöret tills du har en slät fyllning
Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstempererat 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med degkrok. Jag hittade recept på Roy Fares kardemummalängder och tänkte direkt att det var exakt vad jag ville baka
Servera dem ljumna tillsammans med smör och ost. De är lite nyttigare än vanliga scones som är gjorde på vetemjöl, eftersom dessa är gjorda på fullkornsdinkelmjöl
H. ä. r. k. o. m. e. d. t. u. l. v. a. c. p. å. i. n. s. ö. g. f. h. P. b. -. K. y. j. R. 5. 0. 2. ,. 7. D. 4. S. 3. T. B. J. A. 8. 1. 6. F. x. G. L. I. (. E. d l
Pensla ovansidan med lite smör eller margarin medan kakorna fortfarande är varma. Tillsätt dinkelmjölet och fortsätt tillsätta vetemjöl tills konsistensen känns bra
Häll över degen i en inoljad plastlåda med lock. Om man inte har bråttom med att få färdigt limporna går det lika bra att låta de stå och jäsa i rumstemperatur ett tag innan de bakas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.