Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok. Blanda mandelmjöl, strösocker, vaniljsocker med lite i taget av smöret tills du har en slät fyllning
Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstempererat 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Rör ägg och socker i en skål (obs ej vispa med elvisp). Kakan fastnar lätt på kanten till formen men med en vass kniv brukar det gå att få loss annars kan man klä formkanten med smort bakplåtspapper
Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med degkrok. Jag hittade recept på Roy Fares kardemummalängder och tänkte direkt att det var exakt vad jag ville baka
Med en ugn som inte tempererar rätt så blir det långt mellan bakstunderna, blir så besviken varje gång jag plockar ut kakan och den inte alls blivit som den ska
Bjud på en saftig äppelkaka med ett knaprigt toscatäcke över. Denna kaka kan serveras helt som den är men är minst lika god med lite vaniljsås till efterrätt
Ta ut chokladkakan och häll över nöttoscan. Vispa 2 ägg med 2 dl mörkt muscovadosocker, rör ner 1/2 dl grädde. Blanda 2 1/2 dl mjöl med 1 tsk bakpulver, 1 tsk vanilj, lite salt och 2 msk kakao. Gör under tiden nöttoscan genom att koka 25 gram smör, 1 dl ljust muscovadosocker, 1/2 dl sirap och 3/4 dl grädde ungefär 4 minuter. 2 ägg med
Nöttosca. Lite krånglig att baka med resultatet blir supergott. Under tiden det gräddas sjudes nöttoscasmeten till en simmig smet, inte för tunn då kommer den att rinna av längderna
I dag kände jag till exempel för att baka en kladdkaka med knäckig nöttosca. Men jag kommer att fortsätta med caféverksamhet på helgerna även i höst, vid bra väder vill säga
"Är man nu riktigt sugen på hembakade kardemummalängder men inte har tid eller ork, men ändå är baksugen, så kan man röra ihop smeten till en kardemummakaka
Frukt- och nöttosca. Smält smöret tillsammans med socker och honung. Frukt- och nöttosca. Den här kakan är lite omständig att göra, men väl värd besväret
Jag ramlade över en bild på Roy Fares kardemummalängdmed mandelmjöl i fyllningen och eftersom jag hade planerat bullbak så testade jag hans recept på själva bulldegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.