Pensla brödet med kallt vatten och strö över timjan och vitlökspulver. Skär degen i 4 delar och platta ut varje degbit i en långpanna/bleck klädd med bakplåtspapper. 2cm breda längder med en degskrapa
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Pensla brödet med lite kallt vatten och strö över mjöl
Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Stort lycka till med brödbaket, och ha en härlig sommardag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.