Kantarellchutney med lingon
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1.5 l kantareller
  • 12 msk smör
  • 11 st rödlök
  • 11 st röd chilifrukt
  • 16 msk rörsocker
  • 13 msk äppelcidervinäger
  • 12 msk timjanblad
  • 11 dl lingon
  • 1 flingsalt
  • 11.5 l kantareller färska 2 msk smör 1 st rödlök 1 st röd chilifrukt 6 msk rörsocker 3 msk äppelcidervinäger 2 msk timjanblad repade 1 dl lingon färska eller frysta flingsalt Ca 1/2 literRensa och dela svampen i mindre bitar och fräs. Fräs svampen på svag värme i en gryta, tills vätskan kokat bort.
  • 1 Tillsätt smör och hackad lök och stek på svag värme tills svampen börjar få färg, ca 10 minuter.
  • 1 Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i chili, socker, vinäger, timjan och lingon och koka under lock, ca 15 minuter. Salta.
  • 1 Häll upp chutneyn på väl rengjorda små burkar och sätt på lock. Förvara i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.