Kantarellpaj med bacon
Lolos Matblogg
Lolos Matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugnstemperatur 200 grader
  •  
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr smör
  • 3 msk kallt vatten
  • ½ tsk salt
  • Arbeta snabbt ihop allt i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform (30 cm) så den täcker botten och kanten. Nagga noga och ställ kallt ca 30 min
  • Sätt ugnen på 200 grader,
  • Förgrädda pajskalet ca 10 minuter
  •  
  • Fyllning
  • 250 gr förvällda kantareller (ca ½ kg färska)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 pkt bacon (140 gr)
  • 1 msk smör
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 1 tsk timjan
  • 3 ägg 3 dl mjölk
  • Salt och peppar efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.