Kanelsnäckor med surdeg
www.kronjast.se
www.kronjast.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser Fördeg 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 500 g (ca 5 dl) fingervarm mjölk (eller vatten) 480 g (ca 8 dl) vetemjöl Deg 200 g rumstempererat smör 200 g(ca 2 dl) socker 6 g (ca 2 tsk) kardemumma 9 g (ca 1,5 tsk) salt 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl Fyllning 100g rumstempererat smör 100 g (ca 1 dl) socker 12 g (ca 2 msk) kanel Pensling 1 ägg Garnering pärlsocker1 Värm mjölken (eller vattnet) fingervarm, 37°C, och blanda därefter fördegen och låt stå i 20-30 min. 2 Tillsätt resterande ingredienser till degen och bearbeta degen kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter, ca 5 min med maskin och 10 min för hand. 3 Låt degen jäsa under bakduk i skålen till dubbel storlek, ca 30 min. När den är färdigjäst har den en torr och glansig yta. Rör ihop fyllningen. 4 Tag upp degen på ett mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut en degbit i taget till en avlång platta. Bred fyllningen över hela degplattan och rulla ihop till en avlång rulle. Skär varje rulle i ca 12 bitar. Ställ dem med snittytan uppåt på en plåt med bakpapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 60 minuter. 5 Sätt ugnen på 250°C. Pensla bullarna med ägget som du vispat samman. Strö över pärlsocker. Sätt in plåten mitt i ugnen. Låt bullarna grädda 5-10 minuter tills de fått fin färg. Ställ bullarna på ett galler och låt svalna under en bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.