Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. 5 dl vetemjöl special. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Forma 8 bullar av degen med fuktade händer och grädda dem till fin färg i våffeljärnet. 4 dl vetemjöl. 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 g smör 2 dl mjölk
Skär upp degen i 8-10 avlånga bitar. 1,3 l vetemjöl special. 1,3 l vetemjöl special 0,5 l ljummet vatten 1 msk salt 1 msk olivolja samt extra olja till utbakningen 25 g jäst 0,5 msk socker
Till 1 högt bröd (brödform krävs), 1 pkt torrjäst (50 g), 5 dl 40-gradigt vatten, 1,5 tsk salt, 1,5 msk honung, 1 dl olivolja, 1 dl vetekli, ½ dl solrosfrö, ca 11 dl vetemjöl gärna ekologiskt som jag hade i detta bröd, sesamfrö eller vallmofrö att strö över vid gräddning. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 -45 minuter (98° innertemperatur). ca 11 dl vetemjöl
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.