Surdeg ?

Surdeg ?

  • 11 Recept
Kanelbullensdag 4/10

Kanelbullensdag 4/10

Äntligen är den stora dagen här. Dagen då vi får drunkna i kanelbullar och diverse kanelbullehybrider
Snabbt surdegsbröd

Snabbt surdegsbröd

Fick ett tips på ett enkelt tunnbröd på surdeg. Blanda 1 dl rågsurdeg med 2 dl mjölk, salt (glöm inte saltet. 1 dl rågsurdeg
Mandelmanns surdegsbröd

Mandelmanns surdegsbröd

Nu bör du kunna se små bubblor på ytan – surdegen är klar för bakning. 11 msk aktiv surdeg. 1Surdegsstarter5 msk grovt rågmjöl ljummet vatten. 1Surdegsbröd dag 13 dl vetemjöl 1 dl grovt rågmjöl 1 dl grahamsmjöl 5 dl ljummet vatten 1 msk aktiv surdeg. 1Surdegsbröd dag 25 dl ljummet vatten 1-2 msk salt ca 2 l vetemjölSurdegsstarter dag 1. Surdegsstarter dag 4. Surdegsstarter dag 5. Surdegsbröd dag 1. Surdegsbröd dag 2
Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat

Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat

De blandade bikarbonat i surdegsdegen för att brödet ska höja sig ordentligt. Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Davids kanelbullar med surdeg

Davids kanelbullar med surdeg

150 g ljus surdeg. 1Deg500 g mjölk 1100 g vetemjöl special 200 g socker 200 g smör (rumstempererat) 30 g jäst 20 g malen kardemumma 10 g salt 50 g ljus surdeg
Kanelsnäckor med surdeg

Kanelsnäckor med surdeg

Ingredienser Fördeg 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 500 g (ca 5 dl) fingervarm mjölk (eller vatten) 480 g (ca 8 dl) vetemjöl Deg 200 g rumstempererat smör 200 g(ca 2 dl) socker 6 g (ca 2 tsk) kardemumma 9 g (ca 1,5 tsk) salt 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl Fyllning 100g rumstempererat smör 100 g (ca 1 dl) socker 12 g (ca 2 msk) kanel Pensling 1 ägg Garnering pärlsocker1 Värm mjölken (eller vattnet) fingervarm, 37°C, och blanda därefter fördegen och låt stå i 20-30 min
Tareqs pizzadeg med surdeg

Tareqs pizzadeg med surdeg

TipsProva också Tareqs pizzadeg utan surdeg. 1surdeg. 1olivoljaLös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
Surdeg av råg

Surdeg av råg

När du använder dig av surdegen kan du omedelbart fylla på med mer vatten och mjöl i glasburken. Nu har du surdeg i beredskap för ditt brödbak
Ljus surdeg av vetemjöl

Ljus surdeg av vetemjöl

En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Surdeg grundrecept

Surdeg grundrecept

Surdegen är bra för brödets struktur, smak och hållbarhet. En surdeg består enbart av vatten och mjöl. Att baka med vanlig jäst och surdeg samtidigt är ett enkelt och bra sätt för alla som vill baka ett riktigt gott surdegsbröd hemma