Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. högrev. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Här kommer ett recept på en enkel kalops. cirka 700 g högrev. Red eventuellt av med 1-1,5 msk Maizena utrört i lite kallt vatten och smaka av med mera kalvfond och vitpeppar. 700 g högrev
Annars brukar det oftast bli kalops eller estofado (som köttfärssås ungefär fast med högrev). Jag köpte en fin bit högrev igår och gjorde på seneftermiddagen iordning en gryta med inspiration av min favoritsås
Smaka av med salt, peppar och tomatpuré. Kryddor till kalops. Först kokade jag rödbetorna mjuka, låt en bit av blasten vara kvar så blöder betorna mindre
Låt koka upp och skumma av. Häll av vattnet. Smaka av med salt. Smaka av såsen med salt och red med majsstärkelse blandad med lite kallt vatten till önskad tjocklek
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.