Till nyårsmiddagen hade jag köpt hem ett knippe sparris som jag inte hade bestämt hur jag skulle tillreda och tyckte det kändes lite fantasilöst att bara koka dem men så fick jag se ett recept med haricots verts som jag tänkte att det måste ju funka även med sparris, och det gjorde det, ettperfekttillbehörtill kött
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar
Tryck ut degen i formen /formarna, den ska gå upp på kunderna också. ) igår lyxade vi till det lite med kräftor och räkpaj, så gott och jag som tidigare inte varit så förtjust i paj rådigga denna, den blev riktigt god
mat/recept. Med blomkål och grönkål i kylen, blev det ett gott tillbehörtill köttet. För mig handlar det mer om att skapa en bra grund för ett bra resultat
/Fredrik. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Idag blir det ett recept på något som är jättelätt att göra och så gott. Passar perfekt som tillbehörtill alla former av kötträtter, men speciellt till pulled pork
Så mycket bättre än vanliga tacos, även om tillbehören är de samma. Det i en tom frys, men just nu får det inte ens plats en endaste liten kortlett där i
Kultestet gör man genom att ta ett glas med vatten. Pajen är ganska mäktig och räcker till många. Kolan skall gå att precis forma till en kul då är den klar
Har ett toppen recept på paj utan vitt mjöl som passar perfekttill denna sås också. Enkel, snabb och underbart god sås till paj är denna kallrördavaniljvisp/sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.