Kallrökt lax med romsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram kallrökt lax, gärna skivad
  • 1800 gram fast potatis ex. delikatesspotatis eller färskpotatis
  • 14 klyftor citron
  • 15 dl creme fraiche eller gräddfil
  • 175 gram röd, vit eller svart rom eller kaviar
  • 165 gram salladsblad ex. maché, spenat, ruccola eller valfri blandning
  • 14 kvistar färsk dill att garnera med (valfritt)Koka potatisen. Har den fint skal kan du koka med skal. Blanda rom eller kaviar med creme fraiche eller gräddfil i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen. Skölj citronen och skär upp citronklyftor. Skölj sallad och lägg förslagsvis upp i en skål eller på stort fat tillsammans med laxen. Skiva upp lax i tunna skivor om den inte redan är skivad. Lägg upp laxskivorna på ett fat och garnera med dillkvistar. Servera den kallrökta laxen med kokt potatis, romsås, citronklyftor och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.