1800 gram
fast potatis ex. delikatesspotatis eller färskpotatis
14 klyftor
citron
15 dl
creme fraiche eller gräddfil
175 gram
röd, vit eller svart rom eller kaviar
165 gram
salladsblad ex. maché, spenat, ruccola eller valfri blandning
14 kvistar
färsk dill att garnera med (valfritt)Koka potatisen. Har den fint skal kan du koka med skal. Blanda rom eller kaviar med creme fraiche eller gräddfil i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen. Skölj citronen och skär upp citronklyftor. Skölj sallad och lägg förslagsvis upp i en skål eller på stort fat tillsammans med laxen. Skiva upp lax i tunna skivor om den inte redan är skivad. Lägg upp laxskivorna på ett fat och garnera med dillkvistar. Servera den kallrökta laxen med kokt potatis, romsås, citronklyftor och sallad.
Ett mumsigt sätt att få använding av de sista bitarna kallröktlax efter julen. Dela våfflorna i portionsbitar och toppa dem medromsås, lax och en dillvippa
Idag blev det panerad laxmed hemlagad romsås. Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Lägg upp laxskivorna på en tallrik. jag gjorde den som förrätt till oss i familjen, men kan tänka mig att den går bra som en god lunch med ett gott bröd till
Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Idag hag jag lagat lax till lunch igen, men den här gången tillsammans med en varm romsås och räkor. Jag tycker verkligen att det är toppen med mat som sköter sig självt i ugnen
Västerbottenost och pepparrot passar ihop och tillsammans med rökt lax blir det en härlig förrätt. Arrangera skivor av rökt lax på ett fat och klicka på västerbottenröran eller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.