Kalkonfärsbullar "thai style" med krispig sallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kalkonfärs
  • 11 citrongräs, det yttersta skalet borttaget
  • 11 röd chilifrukt
  • 12 klyftor vitlök
  • 13 cm ingefära
  • 12 salladslökar
  • 11 ägg
  • 10,5 dl fisksås
  • 10,5 dl majsstärkelse
  • 1 naturell rapsolja till stekning
  • 12 röda chilifrukter
  • 13 klyftor vitlök
  • 14 msk fisksås
  • 14 msk ljust muscovadosocker
  • 12 lime
  • 10,5 dl jordnötter
  • 110 körsbärstomater
  • 110 haricots verts
  • 1800 g kålrot
  • 1300 g vitkål
  • 11 kruka thaibasilika
  • 1 jasminris
  • 1 Kalkonfärsbullar600 g kalkonfärs 1 citrongräs, det yttersta skalet borttaget 1 röd chilifrukt 2 klyftor vitlök 3 cm ingefära 2 salladslökar 1 ägg 0,5 dl fisksås 0,5 dl majsstärkelse naturell rapsolja till stekning
  • 1 Kålrotssallad2 röda chilifrukter 3 klyftor vitlök 4 msk fisksås 4 msk ljust muscovadosocker 2 lime 0,5 dl jordnötter 10 körsbärstomater 10 haricots verts 800 g kålrot 300 g vitkål 1 kruka thaibasilika
  • 1 Till servering jasminrisBörja med salladen. Skär chili i mindre bitar och lägg i en stor mortel tillsammans med vitlök. Mortla tills vitlöken och chilin är krossade. Häll i fisksås, muscovadosocker och pressad limesaft. Rör runt till allt blandats och sockret lösts upp. Lägg i hälften av jordnötterna och krossa lätt med morteln. Halvera tomaterna och pressa till med sidan av en kniv. Halvera haricots verts och krossa dem försiktigt genom att hacka med baksidan av kniven till de krossats lätt. Strimla kålrot och vitkål så tunt det går. Lägg alla grönsaker i en bunke och häll över smaksättningen från morteln. Blanda väl och lägg över i en salladsskål. Strö över resterande jordnötter samt thaibasilkablad. Ställ salladen åt sidan. Lägg kalkonfärsen i en bunke. Skär citrongräs samt salladslök i mindre bitar. Lägg i en liten mixer med vitlök, ingefära samt fisksås. Kör till en slät kryddpasta. Häll över kalkonfärsen, lägg i äggen och majsstärkelsen, blanda väl och forma till köttbullar. Stek dem gyllene runt om i olja tills de är helt genomstekta. Servera kalkonköttbullarna med salladen och nykokt jasminris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.