1 Till
servering jasminrisBörja med salladen. Skär chili i mindre bitar och lägg i en stor mortel tillsammans med vitlök. Mortla tills vitlöken och chilin är krossade. Häll i fisksås, muscovadosocker och pressad limesaft. Rör runt till allt blandats och sockret lösts upp. Lägg i hälften av jordnötterna och krossa lätt med morteln. Halvera tomaterna och pressa till med sidan av en kniv. Halvera haricots verts och krossa dem försiktigt genom att hacka med baksidan av kniven till de krossats lätt. Strimla kålrot och vitkål så tunt det går. Lägg alla grönsaker i en bunke och häll över smaksättningen från morteln. Blanda väl och lägg över i en salladsskål. Strö över resterande jordnötter samt thaibasilkablad. Ställ salladen åt sidan. Lägg kalkonfärsen i en bunke. Skär citrongräs samt salladslök i mindre bitar. Lägg i en liten mixer med vitlök, ingefära samt fisksås. Kör till en slät kryddpasta. Häll över kalkonfärsen, lägg i äggen och majsstärkelsen, blanda väl och forma till köttbullar. Stek dem gyllene runt om i olja tills de är helt genomstekta. Servera kalkonköttbullarna med salladen och nykokt jasminris.
De ville ha kycklingwok med mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris
Blanda dressingen, smaka av med salt och peppar, och vänd ner den i salladen. Skala och skär morötterna i långa remsor med en potatisskalare eller osthyvel
Ingredienser Portioner. 4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Riv vitkålen tunt med en osthyvel. Strimla isbergssalladen och skär gurkan i smala stavar på längden. salt, peppar, vilökspulver, italiensk salladskrydda
Den här rätten åt jag till middag härom dagen och det var verkligen så gott. Receptet har ni här. 100 gram kyckling, vitkål, spenat, broccoli, 1 morot, 1/2 avokado, 1/2 lök, squash och solrosskott
500-600 g ren kycklingfilé, benfri, från lår eller bröst sesamolja matolja 2 klyfta vitlök färsk ingefära limeblad 1 citrongräs 800 ml kokosmjölk ca 0,5 hönsbuljongtärning honung sweet chilisås ev chilifrukt broccoli shiitakesvamp 200 g äggnudlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.