1 st
kartong fryst á 30 g eller en kruka hackad persilja
Maizena ljus redning vid behov
500 g
fläskfilé eller fläskytterfilé Ca 2 msk margarin eller smör 1-1½ tsk salt Peppar från kvarn 1 brk champinjoner á 400 g 1 tsk paprikapulver 1 tsk vitlökspulver 1 dl svampspad eller vatten 3 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt 1 st kartong fryst á 30 g eller en kruka hackad persilja Maizena ljus redning vid behov
Fräs kål, purjolök och paprika under omrörning i lite matfett i ca 5 minuter. Tillsätt pressad vitlök, soya, tomatpuré, chilisås, vatten, créme fraiche och chilipulver
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragit igång nämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 4 potatisar 1 paprika 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Varm ostbaguette baguette färskost av valfri smak Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Filébitarna steks 3-4 min på varje sida, saltas och kryddas och läggs i en elfast from. Fräs champinjoner och paprika lätt i margarin och lägg över filéerna
En lättlagad kycklingrätt som är enkel att förbereda och sedan bara stoppas in i ugnen när gästerna kommer, om man nu vill ha den som bjudrätt…annars fungerar det att förbereda kvällen innan och ställa in i kylen för att gratinera dagen efter när det är dags att äta middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.