Kjellson
Fläsk

Fläsk

  • 67 Recept
Dillkött med fläskkött

Dillkött med fläskkött

600 gram benfritt kött typ grytbitar av fläskkött som picnicbog, fläsklägg eller fläskstek. Koka köttet
Långlagad fläskkarré i ugn

Långlagad fläskkarré i ugn

Ja, långlagad är verkligen rätta namnet, min fläskkarré fick stå ca 4 timmar i ugnen på låg värme och jisses vad gott det blev. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. -) ca 1,2 kg fläskkarré i bit
Italiensk fläskfilégryta med färska örter

Italiensk fläskfilégryta med färska örter

ca 750 g fläskfilé. ca 750 g fläskfilé 0,75 dl vetemjöl 1 msk smör 2 msk olivolja 2 klyftor vitlök, finhackad 2 lagerblad 2 stjälkar färsk rosmarin, repad 2 msk färsk salvia, hackad 0,5 krm malen peperoncino (eller chiliflakes) ca 1 dl vatten ca 1 dl torrt vitt vin 150 g mascarpone salt svartpeppar 0,5 dl persilja, finhackad
Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås | Recept från Köket.se

Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås | Recept från Köket.se

Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter. 700 g fläskfilé. 700 g fläskfilé smör och neutral olja att steka i salt och peppar
Örtmarinerad fläskfilé med kronärtskockskräm

Örtmarinerad fläskfilé med kronärtskockskräm

Putsa fläskfilén fri från fett och skär bort hinnor. 600 g fläskfilé. 600 g fläskfilé olivolja 0,5 krm peperoncino (chilifrukt), smulad 1 citron, rivet skal persilja, finhackad
Ernst Pankopanerad schnitzel

Ernst Pankopanerad schnitzel

Skär köttet i ca 1 cm tunna skivor. Krydda runt om med salt och peppar. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt med lite vatten
Per Morbergs fläsklägg med rotmos

Per Morbergs fläsklägg med rotmos

Fläsklägg. Häll av fläskläggen och lägg ner i grytan med löken och morot. Värm fläskläggen innan du serverar den med rotmos och några olika sorters senap
Gräddig filégryta

Gräddig filégryta

600 g fläsk- eller kalvfilé. 600 g fläsk- eller kalvfilé 1 rödlök 2 klyftor vitlök 1 msk smör salt och svartpeppar 1 dl vatten 1 msk kalvfond 2 dl crème fraiche 1 msk frysta örter 1 röd paprika 100 g urkärnade gröna oliver färsk oregano, att garnera med