Fäst med hjälp av en liten droppe smält choklad en silverkula på varja pralin. Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Pralinerna gjorde jag för några lördagar sedan som "lördagsgodis", ett mycket lyxigare ett. Och praliner är faktiskt rätt så enkla att göra, fastän dom kan se lite komplicerade ut
Det här är lite pilligt men det är väldigt kul att kunna bjuda på egna praliner. Det här är mörka chokladpraliner med en fyllning av krämig hallontryffel
Tills idag blev det två olika sorters praliner. Det var länge sen jag gjorde praliner senast och det är ju så kul att göra egna så det fick allt bli ett litet gäng med praliner
Praliner. Årets julbak består av pralin-tillverkning. Jag gör två sorters pralin. Doppa kulorna i chokladen (kör ner en provsticka för att slippa klade och få jämn yta på pralinen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.