I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa pralinermed den svullna foten i högläge
Praliner Det första som behövs är ett skal till pralinen. Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
Nu är det dags att vända ut pralinernaoch då gäller det att vara försiktig så de inte går sönder. Ta fram två spritspåsar och fyll den ena med choklad och den andra med fyllningen
Rör smör med socker och farin så att det blir poröst. Prova med en sticka att den är genomgräddad. Lägg ett smörpapper i botten och smörj även detta väl
Häll över till en skål (en för respektive smak) och rör i smöret. Praliner. Doppa kulorna i chokladen (kör ner en provsticka för att slippa klade och få jämn yta på pralinen)
Jag gjorde dessa med färdiga pralinskal, smidigt och lätt. Använd spritspåsar att fylla dem med. Att göra praliner kan vara både kladdigt och tidskrävande men det behöver det inte vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.