I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa pralinermed den svullna foten i högläge
Praliner Det första som behövs är ett skal till pralinen. Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
I helgen gjorde jag ingefärskola, ochchokladpraliner, både medoch utan formar, och för någon vecka sedan gjorde jag lite rocky road-liknande chokladbräck och ett gäng hjärtformade chokladbitar
Pralinermed baconkaramelltryffel. Låt pralinerna stelna nån timme i kylen innan de tas ut ur formen. Men när vi testade nästa sort, med bacon och rökt kanel
Sila bort frö, skal och blad som råkat följa med. Koka sönder bär tillsammans med vattnet. Tar mig tid att släppa läsningen en stund och ger istället plats för kreativiteten, vilket blev till färgstänk i håret och små bär- ochcitronpraliner
Tvätta apelsinerna noggrant, och ta ut lite "skalrasp" med hjälp av cestjärn. Det absolut sista av julhelgens goda gravlax förvandlades med benäget bistånd av lite andra tillbehör till en riktigt läcker förrätt till nyårsmiddagen
Fortsätt med en klick vaniljtryffel. Blanda sesamfrön och choklad. Avsluta med ytterligare en rundel. Koka upp grädden, rör ner hackad choklad, tillsätt punsch och smör
Ingredienser Portioner. 4 4 blodapelsiner 1/2 dl pistagenötter 1/2 g saffran 1/2 msk vatten 3 msk honung (alt agavesirap för vegansk) Till garnering mynta Lägg till i inköpslistan
Skala med kniv så att du får bort allt det vita och skiva lite tunt så där. Okej, sirapen på granatäpple är ett jäkla skryt men jag hade den i kylen redan och den passade utmärkt till den här superenkla desserten
TIMJAN OCH BLODAPELSINGRAVAD LAX MED SENAPSSÅS. Var noga med att frysa laxen i tre dygn innan du gravar den om du inte använder min favorit, Salmalaxen som klarar av att ätas rå direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.