Bryn lök och köttfärs i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa
Sist vi letade inspiration i skattkistan så fiskade vi upp en grekisk köttfärspaj (nej, inte bokstavligen) och den visade sej vara ett riktigt höjdarfynd som vi väldigt gärna vill dela med oss av till er
Det här är nog den godaste och mest smakrika köttfärspaj vi kan minnas att vi någonsin ätit. Hihi, skämt åsido får fetaosten en spännande och kraftig röksmak från bok och ihop med den övriga kryddningen i denna paj spann den vidare på den fantastiska smakpaletten
Detta gör att jag får en hel del gjort på förmiddagen, så häromdagen lagade jag dessa köttfärspajer. Bryn köttfärsen i olja (jag använde en smaksatt rapsolja med chili och vitlök) och tillsätt morötter, vitkål och vitlök
Kavla ut degen och klä en pajform med den. Servera med en fräsch grönsallad. Skala och skiva löken tunt. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem med en kökskniv
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Finfördela fettet i mjölblandningen med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.