Köttfärslimpa
aklofman
aklofman

Köttfärslimpa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 min
  • 500-800 gr nötfärs
  • 1 dl vatten
  • 1 dl havregryn
  • 1 - 2 ägg
  • 200 grader
  • 1/2 vetemjöl och
  • vetemjöl
  • 3 matskedar kalvfond

Beskrivning

    Har inget recept men jag gör så här: grytan i kallt vatten i minst 15 min. 500-800 gr nötfärs, knappt 1 dl vatten blandas med 1dl havregryn och får stå och dra tillsammans med pepparmix. 1 - 2 ägg blandas ihop. Skala och dela morötter och en rödlök. Lägg överst i grytan. In i kall ugn (över- och undervärme 200 grader) 1 1/2 timma.

    Såsen gör jag så här: smält ca 50 gr smör igen kastrull. Vispa ner ca 1/2 vetemjöl och späd med matlagningsgrädde (går bra med majsenamjöl istället för vetemjöl, då rör man ner det efter matlagningsgrädden) ca 3 matskedar kalvfond och ev buljongtärning med basilika och en med kött eller grönsaker. En matsked soja. Om det är mycket vätska i lergrytan, kan man röra ner det i såsen också. Hoppas det blir gott 🙋🏼‍♀️

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.