Byhäxans tunnbröd
aklofman
aklofman

Byhäxans tunnbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smält smöret och häll på mjölken. Låt bli fingervarmt, högst 37 grader 2
  • Låt jäsa under duk ca 30 minuter 4
  • Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Passa på - ibland går det fortare, då får man sänka värmen.

Beskrivning

    1
    Smält smöret och häll på mjölken. Låt bli fingervarmt, högst 37 grader.
    2
    Rör ut jästen med lite av vätskan och rör sen ihop allt utom vetemjölet. Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat.
    3
    Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
    4
    Dela degen i 12 bullar. Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna kruskavel. Rulla upp på kaveln och rulla försiktigt ner i het torr stekpanna.
    5
    Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Passa på - ibland går det fortare, då får man sänka värmen.
    6
    Gräddar man i ugn gäller 300 grader och ca 3 minuter på var sida, man måste alltså vända på dem. Mina ugnsgräddade blev inget vidare...
    7
    Låt svalna på galler, lägg in i plast eller burk när de kallnat så det inte blir knäckebröd av dem. Går utmärkt att frysa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.