Smält smöret och häll på mjölken. Låt bli fingervarmt, högst 37 grader 2
Låt jäsa under duk ca 30 minuter 4
Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Passa på - ibland går det fortare, då får man sänka värmen.
Beskrivning
1
Smält smöret och häll på mjölken. Låt bli fingervarmt, högst 37 grader.
2
Rör ut jästen med lite av vätskan och rör sen ihop allt utom vetemjölet. Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat.
3
Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
4
Dela degen i 12 bullar. Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna kruskavel. Rulla upp på kaveln och rulla försiktigt ner i het torr stekpanna.
5
Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Passa på - ibland går det fortare, då får man sänka värmen.
6
Gräddar man i ugn gäller 300 grader och ca 3 minuter på var sida, man måste alltså vända på dem. Mina ugnsgräddade blev inget vidare...
7
Låt svalna på galler, lägg in i plast eller burk när de kallnat så det inte blir knäckebröd av dem. Går utmärkt att frysa.
Tunnbröd. Tunnbröd. De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Bröden är mjuka och lite sega vilket gör att de håller ihop bra även när de fylls med lite blötare fyllning
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Tunnbröd. Dessa tunnbröd passar då utmärkt att använda till fyllda rullar. Tunnbröd. Så här på sommaren är det perfekt att kunna göra wraps med goda fyllningar och stoppa i picknick-korgen
Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Tunnbröd,. Snabba tunnbröd. Hej. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
Ni förstår inte vilket kaos det var när jag skulle baka det här tunnbrödet. Mitt i allt ”imorgon flyger vi till Nice”-kaoset fick jag för mig att ”vore det inte gott med lite tunnbröd” såhär på kvällskvisten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.