Köttfärsbiffar bjuder jag på idag igen, men denna gång med lite annorlunda smaksättning. Krämen av soltorkade tomater hade jag köpt på italienska delikatessbutiken Martina här i Uppsala, men liknande finns att köpa även i vanliga livsmedelsbutiker
blandfärs4 st soltorkade tomater i olja50g fetaost½ gul lökSalt och svartpeppar2. blandfärs4 st soltorkade tomater i olja50g fetaost½ gul lökSalt och svartpeppar2
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Häromdagen tänkte jag göra fyllda köttfärsbiffar, men drabbades plötsligt av ett akut lathetsanfall och kände att jag inte hade någon lust alls att stå och pilla och forma biffar av köttfärssmeten
Jag smaksatte brödet medsoltorkade tomater ochtimjan, det blev riktigt gott. Jag har dragits med magproblem ända sen jag var riktigt liten och fått den undersökt på allehanda sätt
Saftiga köttfärsbiffarmed mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter. Potatis och stek lök med skysås eller som skivat pålägg på smörgås
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och soja. Riv brödet i små bitar och lägg i en bunke. Servera biffarna med såsen, kokt potatis, blomkål och broccoli
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.