En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med just avokado
Dessa blir saftiga som aldrig förr och det är omöjligt att bara ta en… nom, nom, nom. Eller skär två tunnare strimlor som du tvinnar ihop och sen rullar ihop till en knut
Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Några centimeter blev till att bilen började släppa in vatten. Iklädd stövlar gick jag försiktigt (vattnet nådde upp till knäna) till Gripen, tack och lov låg inte boxen under vattnet som många byggnader runt omkring gjorde
Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek. Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen
Och nu har jag äntligen tagit mig i kragen och sammanställt mina favoriter när det kommer till recept på frukost och mellanmål som alla är utan vetemjöl, socker och komjölk
Så lite extra pill blev det, men väldigt gott. Kräftsoppa, 2 pers eller 4 förrätter1 kg frysta kräftor, tinade1 l vatten2 msk hummerfond2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor, krossade1 gul lök, finhackad1 tsk torkad timjan3 msk smör3 msk vetemjöl1 dl vitt vin1 dl grädde2 msk konjakcayennepepparsaltSkala alla kräftorna utom ett par som sparas till garnering
Det var nog inte bara kryddningen som gjorde att de blev extra bra i dag. Köttbullarna vi åt i dag var enligt vårt vanliga recept som jag oftast använder ändå berömde Leif dem jättemycket och tyckte att de var ovanligt goda
Det här receptet är taget från Matmagasinet nr 8-9 2012, men min yoghurtpannacotta på bilden ovan stelnade inte tillräckligt, utan blev mer som en krämig och underbar dessertyoghurt
Igår kände jag mig som skräddaren som först skulle sy ett par byxor som sen blev en skjorta som sen blev ett par handskar som sen blev en mössa som till sist blev ingenting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.