Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Ugnsrostad kyckling medrotsakeroch fetaost i långpanna. Lägg allt på långpanna med bakplåtspapper. Blanda olja och fond i en skål och tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda ordentligt
Köttfärsbiffarmed röd pesto. Ochköttfärsbiffar, det var ett tag sedan. Och gårdagens middag blev god, jag slår ett extra slag för de ugnsrostade körsbärstomaterna med feta ost och oregano
Ungrostade kikärtor med parmesan ochtimjan. Här kommer ett snabbt tips på ett nyttigt snacks, som du kan skämma bort dig med när du är trött på chips och popcorn
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
4 1/2 purjolök 4 port ris eller annat gryn ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar 390 g pastasås med tomat och basilika 1 tsk torkad timjan 1 dl mjölk 1 gul paprika 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan
Koka upp tillsammans med vinäger, vatten, hackad schalottenlök, dragonstjälkar och vitpepparkorn. Vispa ihop vätskan med äggulor i en kastrull över vattenbad till det blir krämigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.