Köttbullar i tomatsås
Therése mat & bak
Therése mat & bak
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • Köttbullar
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 500 g köttfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 ägg ½ tsk malen svartpeppar
  • 1½ tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad och malen grönpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Börja med köttbullesmeten.
  • Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt svalla 3 min
  • Blanda färs, lök, ägg, svartpeppar och salt, forma stora köttbullar, cirka 12 st (för 4 port).
  • Köttbullar
  • ½ dl mjölk 3% (1 SP)
  • ½ dl vatten
  • 2 msk ströbröd (2 SP)
  • 500 g köttfärs (25 SP)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 ägg ½ tsk malen svartpeppar
  • 1½ tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 msk olivolja (8 SP)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad och malen grönpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Totalt blir det 9 SP/port. Lägg till SP för pasta och ev för det matfett du steker köttbullarna i.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.