Köttbullar i tomatsås - Zeinas recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 12 förp krossade tomater
  • 11 msk tomatpuré
  • 10,5 kruka basilika
  • 12 dl vatten
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1500 g nötfärs
  • 11 dl ströbröd, eller 2-3 skivor dagsgammalt rivet bröd
  • 11,5 dl mjölk
  • 11 ägg
  • 11 klyfta vitlök, pressad
  • 10,5 kruka persilja
  • 11,5 tsk dijonsenap
  • 11,5 tsk salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 olivolja till stekning
  • 1500 g spaghetti
  • 1 Tomatsås1 lök 2 klyftor vitlök 2 förp krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 kruka basilika 2 dl vatten salt peppar
  • 1 Köttbullar500 g nötfärs 1 dl ströbröd, eller 2-3 skivor dagsgammalt rivet bröd 1,5 dl mjölk 1 ägg 1 klyfta vitlök, pressad 0,5 kruka persilja 0,5 kruka basilika 1,5 tsk dijonsenap 1,5 tsk salt svartpeppar olivolja till stekning 500 g spaghettiTomatsås
  • Finhacka löken och stek i olja. Pressa i vitlök och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och övriga ingredienser till tomatsåsen. Koka upp såsen och låt sedan puttra långsamt medan du förbereder köttbullarna. Köttbullar
  • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd eller smulade brödskivor med mjölk, rör om. Tillsätt alla övriga ingredienser till köttbullarna. Blanda gärna smeten med händerna, ibland kan ströbrödet klumpa sig, fördela dem med fingrarna samtidigt som du blandar allting. Rulla stora köttbullar, större än klassiska svenska köttbullar. Lägg dem på en plåt. Tillaga köttbullarna mitt i ugnen i ca 15 min, öppna upp luckan efter halva tiden och skaka på plåten. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Smaka av tomatsåsen och krydda ev med salt eller peppar. Vänd försiktigt runt köttbullarna i tomatsåsen och låt dem få puttra med några minuter. Servera med nykokt spaghetti.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.