Servera de marockanska köttbullarnaitomatsåsentillsammansmedris och sköljd salladsmix. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Häll över tomatsåseni stekpannan tillsammansmedköttbullarna. Denna gången (har gjort något liknandeinnan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffatillköttbullarnalite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigtkrämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Om det är barn som äter, uteslut då chilihacket från tomatsåsen, ifall barnen integillar när det är starkt (eller så äter de bara köttbullar och pasta)
När köttbullarna är klara i ugnen, ta ut och lägg ner dem itomatsåsen. Forma lite större köttbullarmed hjälp av lite vatten i handflatorna, då klibbar det mindre
Vänd försiktigt runt köttbullarnaitomatsåsen och låt dem få puttra med några minuter. Koka upp såsen och låt sedan puttra långsamt medan du förbereder köttbullarna
En maträtt med en smakriktomatsås, saftiga stora köttbullar och härligt smält buffelmozarella. Blanda alla ingredienser och rulla till stora köttbullar, stek i en stekpanna medolivolja och smör
Servera dina nystekta köttbullarmed tabbouleh och myntayoghurt. Köttbullar. Blanda med färsen i en bunke och tillsättspiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg
Blanda resten av kryddblandningenmedtomatsåsen. Häll tomatsåsen runt om kycklingeni formen. Just kyckling brukar intefinnasmed på våra julbord, och sällan till nyår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.