Körsbärspaj
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram frysta eller färska körsbär utan kärnor. 600 gram färska körsbär med kärnor.
  • 11 msk smör till formen
  • 11 msk socker
  • 1 Smuldeg: 125 gram kallt smör eller margarin
  • 13 msk socker
  • 14 dl vetemjöl
  • 11 krm saltSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Tina körsbär eller använd färska körsbär. Kärna ur färska körsbär. Förslagsvis genom att skära ett snitt med en skalkniv och sedan pilla/klämma ut kärnan. Smörj en pajform på ca 26-28 cm diameter med en msk smör. Lägg i körsbär och sprid ut dem i botten på pajformen. Pudra över lite socker. Blanda tärnat smör med socker, vetemjöl och salt till en smuldeg. Bred ut smuldegen i ett jämnt lager över körsbären i formen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg i 20-25 minuter. Låt svalna något innan servering med valfria tillbehör som vaniljglass eller vaniljsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.