Nagga med en gaffel. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 1Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde
Visst är det något speciellt med årets första rabarberpaj. Den här varianten är inte jättesöt, då den inte är sockrad utan endast toppad med en enkel mazarinsmet
Vi valde att fylla pajen med körsbär som vi hittade frysta (och urkärnade) i vår butik men man kan också testa att fylla den med päron, vinbär, hallon, aprikoser eller exempelvis plommon
Ingredienser Portioner. 10 75 g smör 200 g digestivekex 400 g färskost 1 dl florsocker 1 burk hasselnötskräm (à ca 350 g) 2 dl rostade hasselnötter ev 50 g nougat till garnering Lägg till i inköpslistan
Så jag gjorde denna goda kaka som kommer att följa med mig ända till Haparanda. IKEA är det som lockar denna helg så Listan är lång och bilen med husvagnen kommer att överstiga lastningsbegränsningarna
Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll ut muslin. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandlar och hasselnötter grovt, lättast att göra i en matberedare
När jag upptäckte att vi inte hade något bröd hemma hade jag tänkt göra filmjölksbröd i form, som man bakar med bakpulver och filmjölk och olika mjölsorter
Pensla remsorna med uppvispat ägg. Ikväll blev det en körsbärspaj, supergod och enkel att göra. Servera med lite lättvispad grädde eller vaniljglass Pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.