Pajer

Pajer

Bananpaj

Bananpaj

mogna banane. 1rumsvarmt smö. 1socker. 1mjöl. 1sirap. 1näve mörka chokladknappar (valfritt). 1Glass eller gräddeVärm ugnen till 200°, över och undervärme
Kantarell paj

Kantarell paj

Mumsig Kantarell paj. Jag älskar kantareller och denna paj är jätte god och krämig. Den är särskild god ihop med fräsch sallad
Spenatpaj med kyckling

Spenatpaj med kyckling

3 fryst smördeg 1 ägg, uppvispat. 1Fyllning. ca 250 fryst spenat 1 krm muskot, riven kött från en grillkyckling 1 gul lök, hackad 1 förp krossade tomater 1 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk oregano 1 tsk basilika salt svartpeppar 2 dl ost, riven
Räkpaj

Räkpaj

Gör pajdegen enligt receptet på brieostpaj. Ta ut ur kylen och förgrädda i 10 minuter. Strö i ost och räkor
Laxpaj med dill

Laxpaj med dill

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smör, glutenfri mjölmix och salt. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg som trycks ut tunt i en papprad pajform med löstagbar botten (25 cm i diameter)
Kantarellpaj med brie

Kantarellpaj med brie

vetemjöl. 1salt. 1kylskåpskallt smör i tärningar. 1iskallt vatten. 1kantareller. 1rödlök. 1smör till stekning. 1nymalen vitpeppar
Körsbärspaj

Körsbärspaj

500 gram frysta eller färska körsbär utan kärnor. 600 gram färska körsbär med kärnor. 11 msk smör till formen
Grönkålspaj med ädelost och valnötter - Sara Bäckmo

Grönkålspaj med ädelost och valnötter - Sara Bäckmo

IngredienserPajdeg. 100 gr smält smör2,5 dl vetemjöllite salt2,5 kryddmått bakpulverFyllning. 300 gr mangoldbladolivolja4 ägg3 dl visp- eller mellangräddesvartpepparsalt140 gr (1 paket) ädelost1,5 dl hackade valnötter