Koka ur stekpannan med kokspadet och häll över dolmarna. Servera med rårörda lingon. Smör att steka med. Skär ut roten på vitkålen och lägg huvudet i kokande vatten
Tillsätt slutligen soja, gelé, salt och peppar-Servera medlingonsylt. Efter att ha skrivit om vin från Nya Zeeland och dukning med Nya Zeelands flagga som utgångspunkt är det nu dags för maten
Krydda köttet med salt och peppar. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Glöm inte att spara sky från steken och blötläggningsvattnet från svampen till den goda svampsåsen
Servera dolmarna med såsen, kokt potatis och rårörda lingon. Vi fick ju ett huvud med savoykål i veckans Ekolådan, och idag tänkte jag att jag gör lite kåldolmar på kålen
Servera gärna med potatismos och rårörda lingon eller tranbär. Någon av mina föräldrar, om jag minns rätt, ska då ha förklarat lukten med att det luktade kåldolmar
I Sverige görs kåldolmar ofta med brunkål vilket ger en lite sötare smak, men på Balkan är det surkål som gäller och den inlagda vitkålen ger en syrlig och frisk smak till rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.