Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 Minuter Tillagningstid 1 Timme Total tid 1 Timme 20 Minuter Portioner: 6 Ingredienser Kåldolmar: 1 vitkålshuvud 300 gram nötfärs 4 dl grötris 1 gul lök 1 kruka persilja 1 dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk paprikapulver Sås: 2 dl olivolja 1 paket krossade tomater Instruktioner Putsa kålhuvudet och skär ut rotstocken. Koka kålhuvudet i sin helhet. Koka i ett par minuter i lättsaltat vatten tills bladen börjar lossna och mjukna. Plocka försiktigt isär kålbladen. Skala och finhacka lök och persilja. Blanda färsen och kryddorna i en bunke. Spara 2 blad dolma för att senare täcka över ugnsformen. Lägg en rågad matsked färs i varje kålblad. Rulla ihop till en fin dolma. Förberedd såsen. Häll ett lager av såsen i formen. Lägg ett skikt av dolmarna med skarvarna ner i en ugnssäker form. Häll lite mer av såsen. Lägg ett till skikt av dolmarna. Blanda resterande sås med kokat vatten och salt och häll över dolmarna. Såsen ska täcka över kåldolmarna. Täck över dolmarna med kålbladen som sparats. Ugnsbaka på 180 grader i cirka 1 timme, bladen ska vara mjuka och falla sönder när du petar på dem med en gaffel. 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.