Idén med en crock-pot är att man kan förbereda middagen på morgonen innan man går ut och sedan komma hem till en varm färdig middag lagad från grunden, så att man slipper stå och svänga ihop något snabbt när man är så hungrig att magen skriker
Har lånat en Crock Pot av min kollega Yvonne, och idag lagade jag min första rätt i den. Väldigt smidigt att bara slänga ner allt i grytan och göra annat under tiden
Det finns teriyakisås att köpa färdig på flaska, men den här såsen var inte alls svår att göra (och man förstår hur mycket socker det är i den egentligen)
I detta recept. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (min favorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Igår och idag har jag vabbat, Diesel har feber. Vi har varit hos läkare och ordnat remiss till St Eriks Ögonklinik för att se om lillfisen behöver glasögon
Vi grillade när våra kompisar Martin och Annika kom på besök. Till det serverade vi bl a denna sallad. Dressingen tog jag inga mått på, men jag kan berätta vad jag hade i den
Koka sönder linserna till en tjock gröt och koka riset som vanligt. Strimla vitkålen och koka upp i saltat vatten tills den har mjuknat (spara lite av kokvattnet till såsen)
Här är ännu ett recept från min kommande bok om svensk vegetarisk husmanskost. Jag är sämst i världen på att skapa exklusivt content, så jag är på god väg att ge bort hela boken i form av blogginlägg, men va fan
När en köper ett vitkålshuvud och bor ensam, ja då blir det mycket matlådor med vitkål. Jag fick därför tips om att göra vegetariska kåldolmar, vilket jag såklart ville testa
Meat-free Monday idag igen och igår fick jag passande nog ett mail om en undersökning som Sifo har gjort som visar att 36% av svenskarna äter vegetariskt minst en eller flera gånger i veckan
Kommer ni ihåg de där pizzabullarna vi skrev om förra måndagen. Dom med bacon, svamp och ost. Om man nu inte vill stoppa bacon i dom bullarna, av en eller annan anledning, så ska det inte hindra bullbaket alls, nej då
DAGENS RECEPT 14-07-22. VEGETARISK MOUSSAKA. Moussaka är en grekisk rätt som innehåller hackat kött och flera sorters grönsaker, som varvas i en eldfast form och täcks med ostsås
Lördag morgon. Även om jag är trött orkar jag inte ligga och sova hur länge som helst. Helt slut i kroppen efter gårdagens konsert med Timbuktu och Hoffmaestro
Tidigare åt jag väldigt sällan pasta. Jag tror det mest handlade om att jag ville hålla nere mitt intag av kolhydrater, men jag har nu insett att pasta är alldeles för gott för att kompromissa bort
God och enkel vardagsmiddag som gick snabbt att röra ihop. Veckans vegetariska som återkommer snarast. -)Idag använde vi oss av hälften Parmesanost och hälften vällagrad prästost
Vi har börjat äta mer vegetariskt, och här är en läcker meny. Smakkombon mellan den kryddiga linsgrytan/soppan och de syrliga tomaterna är en riktig höjdare