Sockeralkoholer brukar kallas naturliga eller näringshaltiga sötningsmedel. Istället ska de flesta fibrer som tidigare har klassificerats som olösliga nu kallas ickejäsbara och/eller icke-viskösa medan lösliga fibrer klassificeras som jäsbara, och/eller viskösa
För de mesta innehåller det massvis medsocker och andra mer eller mindre bra tillsatser. Klä sedan en brödform (eller annan lämplig form) med bakplåtspapper och häll sedan ner smeten i formen
Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utan vetemjöl, socker och mjölk också kan få njuta
I varje fall inte om man väljer den traditionella sorten bakade med vetemjöl, smör och socker. Havre i sig är ok för dig som inte tål gluten, men när den skördas kommer det med mer eller mindre av andra sädesslag (som innehåller gluten) som spridit sig till havreåkern
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Frukostvåffla på skrädmjöl med kokosgrädde och chia-/hallonsyltVåfflor brukar inte normalt sammankopplas med hälsosam mat, men det här är ett riktigt bra alternativt som både uppskattas av kroppen och av smaklökarna
Eller i chokladen är det lite socker om du inte väljer sockerfrieller en med väldigt hög kakaohalt. Ställ i frysen och servera den riktigt kall, gärna fryst med kvarg, grädde, fruktsallad eller bara precis som den är
Eller så kan du välja att grädda dem i mindre formar, så blir de fler muffinsar att dela med dig av. Äppeltider och massor med äpplen som du inte vet vad du ska göra med
Eller kanske till och med godare. Du som är intresserade av lite mer hälsosamma glassalternativ har säkert provat på Nicream - glass med fryst banan som bas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.